Nordhagen.info Arnolda Olaug Astrid Sara Ingrid Ella Sigvart-aner Anna-aner Arkiv
Arnolda Olaug Astrid Sara Ingrid Ella
Arkiv Anna-aner Sigvart-aner

ELLA MARIT
f. 18.09.1937

gift med Arnold Erland Løken
f. 06.08.1933

Bildegalleri — Ella:
Klikk på bildet for å åpne bildegalleriet

F.v.: Anna Nordhagen, Ella, Arnold, Oskar Løken

Ella overtok ett mål tomt av Nordhagen, etter sigende for den nette sum av kr 50,-, og fikk bygd Bjørkhaug. Hun fikk S i engelsk som 14-åring og mener selv å ha litt tater­blod (dvs ca 1 liter fra Solør) i årene, så hun har alltid vært glad i å reise rundt og se nye steder. Siden hun og Arnold fikk kjøpt sin første bil (en Skoda fra 1952) før jul i 1964, har som­mer­feriene alltid inneholdt en biltur — først til alle kriker og avkroker i Norge, og siden har de vendt nesa utaskjærs, til syden og Amerika. Helt siden hun var liten og hørte Aksel Grønlibråtens skrønehistorier fra Duluth (uttalt som det skrives), der alt skulle være så stort og fint, hadde hun lyst til å oppleve dette majestetiske landet. Selv har hun sagt at forventningene ikke akkurat ble innfridd da hun endelig kom til den forgjettede byen i godt voksen alder.

Ella var hjemmeværende husmor mens ungene var små, men har ellers jobbet som bokholder hos Svendsen på Opaker­moen, hos Myrers bokføring i Lillestrøm, Felles­meieriet på Årnes og senere Slobrua. Hun tok førerkort i 1972 og kjøpte seg Hillman Minx. (Kjell hadde Super-Minx med bredere vinger på bakskjermene!) Arnold har vært skogsarbeider, bl.a. i Finholt og i Enebakk og ved Tunhovd nær Langedrag, og fabrikk­arbeider på Teglverket i Oslo, CTC og Kenmore på Årnes og på Bama i Odalen og Grinder i Solør.

Både Odd og Elin ble født på gamlehjemmet på Årnes, dvs dette var ominnredet til føde­hjem i 1960-årene. Odd skulle vært født i mai, men på overtid kom han fortere enn fødehjelperne hadde regnet med. Da det ikke fantes ledige føde­stuer, ble han født på badet. Etterpå syntes Ella det var så godt med kokt makrell og gressløk, som hun fikk servert liggende, på brystet.

Arnold er sønn av Oskar Alver Løken og Margit Nyhus.

Ella og Arnold fikk 4 barn og har hittil ialt 9 kjente etterkommere:

Lysning av giftermål 1957: